fredag 24 september 2010

Tankar.

Dagens Post-it.

Jag funderar på den där väggmålningen idag. Och kanske lite på den där förbannade lapptekniken som jag kom att tänka på under sommaren redan.
Jag funderar på kroppen och dess innanmäte. Och skulpturerna som i teckningarna rinner ut ur taket. Det hör liksom ihop. Tror jag. Att veta är ju svårare. Jag glömmer ju inte heller de där flätorna.

Så gnager det mig lite det där med filosofen och kritiken. Hur sakligt kan något flummig få bli?

Hon skrev något som fastnade också men jag kan inte minnas vad det var nu. Det var något som fick mig att gråta nästan. Beröra.

Men mest av allt tänker jag på den där väggmålningen...

onsdag 22 september 2010


Uppifrån och ner:
Louise Bourgeois. Rachel Whiteread. Britt Ignell. Louise Bourgeois (igen). Anders Petersen. Akay & Peter. Eva Hesse.

Idag började jag faktiskt dagen med ett möte men jag låtsas att jag börade efter mötet (det finns så många möten att de knappast räknas längre). Det var nämligen då, efter mötet alltså, som jag gick till biblioteket. Vi har ett så bra bibliotek. Kanske sveriges bästa bibliotek i vissas ögon. Jag lånade en hög böcker, efter att ha pillat och bläddrat på och i de flesta valde jag några. Jag träffade nämligen Britt igår (vars bok jag senare även lånade!) och hon hann under det korta mötet vi hade i trappan få sina ord att fastna i mitt huvud. Jag undrar hur hon gör det där.. Det ledde iallafall till bokhögen.

a just ja. Det finns andra fantastiska saker i Långed. RETUREN. Jag fyndade två tischor, två väskor och en tavelram för en nätt summa pengar.

Länge leve kärleken!tisdag 21 september 2010

Kanske är tisdag en bra slags dag.


"Mina arbeten har alltid varit registreringar av mina känslor. Det är inte ett koncept jag är ute efter, utan en känsla som jag vill behålla eller göra mig av med. Alla mina skulpturer förmedlar sårbarhet och ömtålighet."

Louise Bourgeois

söndag 12 september 2010

Back on track.

Det kan verka som att jag försvann som en vind i våren. Helt utan att knyta ihop påsen. Förlåt mig. Jo, jag klarade examinationen. Jag fick en examen. Det blev lyckat. Jag kände mig lycklig. Utställningen, som först var här i Dals Långed, flyttades till Stockholm och Dieselverkstaden. Stefan Nilsson skrev smickrande om mitt arbete http://blog.trendgruppen.se/#post459

Sedan lät jag sommaren ta vid och jag ägnade mig åt den paus jag verkligen behövde. Nu är jag tillbaka i skolan. Jag tänkte mig en masterexamen också om typ två år. Bra plan? Det visar sig.