tisdag 6 mars 2012

En patafysisk undersökning?

Tisdag. Det känns som måndag. Igår var som en dag som inte fanns lite grann. Idag däremot, finns.
Jag filmar och fotar min skulptur. Ett stativ till kameran var det bästa köp jag har gjort på länge. Väger lite gör det också. Jag tänker att jag ska bli en hobbyfotograf som springer omkring med mitt stativ var och varenda dag. Måste bara skaffa bättre objektiv om jag ska lyckas.


Skulpturen ja. Jag bygger och samtalar och tar bort och bygger och pratar lite igen. Svart smältlim, ärtkorvar och ljussättning. Slutgiltiga mått och taktyll. Jag skriver om arbetesutveckling, tar paus och läser färdigt den där boken. Just ja det var det där med det där också. Jag måste köpa nya strumbyxor. Såg jag inte en skylt om vrakpriser? Jag får inte heller glömma kontakten med tråden. Ja, du har så rätt. Det blir en skulptur i en installation som är en installation. Har jag fel om jag säger att det även är en teckning som är en skulptur som är en installation och ett imaginärt rum? Jag försöker komma på titlar, nya titalar. Jag tänker på staten som i State of mind. Kanske state of det imaginära. Jag är ju ändå svengelsk nu för tiden. Och så hittar jag det här (här):

patafysi´k (franska pataphysique), fiktiv vetenskap, tillämpad i synnerhet inom litteraturen, skapad av den franske författaren Alfred Jarry. Patafysiken, som förebådade såväl surrealismen som absurdismen, sysslar med det enskilda, i motsats till den konventionella vetenskapen som sysslar med det generella, och studerar i metafysikens efterföljd också lagarna som styr undantagen. Jarry använde begreppet första gången 1893 och gav det i den postumt publicerade romanen "Gestes et opinions du docteur Faustroll, pataphysicien" (1911; "Dåd och idéer av doktor Faustroll") en kryptisk definition: "Patafysiken är de imaginära lösningarnas vetenskap, som på det symboliska planet bringar egenskaperna hos föremålen, beskrivna med hjälp av deras verkningskraft, i samklang med deras grunddrag."

Är det kanske en patafysik undersökning jag håller på med?
Hur som helst;
I lördags var jag fotomodell, imorgon ska jag bli filmstjärna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar