torsdag 31 januari 2013

Vad är min dröm?

Jag tecknar. 
Det känns nästan maniskt stundvis. Det känns som att det sitter i ryggraden. Jag känner det här. Det är, med risk för att låta fel, enkelt. Jag bara sätter mig ner, tar pennan och vet. Jag har bestämt mig för att bilderna ska få vara min utgångspunkt. Det är här jag hittar min grund. Varje teckning blir laddad med det jag hinner tänka under tiden jag skapar den. Jag hinner tänka en hel del.

Jag skriver ner saker som känns väsentliga i stunden. Reflektioner om vad är som är "min" estetik. Jag försöker samla mig och mitt arbete. Jag försöker hitta mig själv i röran. Jag försöker göra det via tecknandet och jag hoppas det kommer fungera.

Jag letar konstant efter ord. Ord för att beskriva det jag tänker. Varje linje är som ett obegripligt språk tills det möts av en annan linje och plötsligt talar någon slags mental jävla klarhet. Jag behöver ord för att förklara helheten. Jag försöker hålla mig kort, i tanken.

Jag tänker mycket just nu. Jag tänker på vem jag är och vad jag vill. Vad jag förväntar mig av mig själv och vad andra förväntar sig av mig. Jag tänker och undrar över min dröm. Vad är min dröm? Jag funderar på vad konst egentligen är och varför skillnaden på konst och konst måste var så stor. För det är så stora skillnader. Jag tycker det också. Jag undrar när man är konstnär. Är det när man har x antal utställningar på sitt CV? Är det när man får ett arbetsstipendium från konstnärsnämden eller är det när man kan sälja och "leva på" sin konst? Är det när någon annan kallar en för konstnär eller är det när man dricker rödvin till frukost. Kan man var konstnär utan att veta att man är det?

Vad gör man när man vill mer än vad man vet?
Jag tror man kastar sig handlöst ut.
Eller så är man feg.

torsdag 17 januari 2013

tisdag 15 januari 2013

Sketchbook, Bye bye love.

Äntligen är skissboken skickad och jag har nu skapat en blogg för alla bilderna! 

Jag får panik på att jag inte lyckades peka en bloggeradress till min nyskapade domänblogg och därför måste göra bloggen i One-formatet.. Det här medför nu att jag inte fattar hur jag gör för att bilderna ska bli större så tillsvidare får man nöja sig med att se i miniformat. Boken var ju också i miniformat så på så vis lurar jag ju ingen i alla fall.

Klicka HÄR för att se hela boken. måndag 14 januari 2013

Stress är en brun gegga.

Idag är sista dagen på Sketchbook Project innan det behöver postas. Det ganska skönt att skicka iväg den faktiskt. Göra plats för annat. I natt vaknade jag med stressdrömmar om skulpturer som inte blivit gjorda. Stress är som en tung brun ondskefull gegga som tar över kroppen. Dåligt.

söndag 13 januari 2013

Söndag.

Vissa dagar vaknar man och vill inte gå ut. Andra dagar tar man det på allvar och stannar inne. Idag ligger vi på soffan och ser säsong två av six feet under. Tv-serier må vara den bästa avkopplingen som finns.

fredag 11 januari 2013

Till ljudet av grannens dataspelande.

Grannen spelar dataspel med monster. Så kan det va!

Det börjar dra ihop sig för inlämning av The Sketchbook Project och det är de sista hektiska dagarna. Det har varit skönt att ha "ett måste" den här första veckan tillbaka i ateljén och på Gotland. Jag känner verkligen hur jag njuter av att få jobba! (som ni vet betyder det också noll tid till blogg)

Idag tog jag paus från boken och gjorde annat men här följer de bilder som jag gjort under veckan. Vad jag gjorde idag, det får ni vänta på några dagar till.torsdag 10 januari 2013

Okej..

Jag hinner inte med och blogga för jag är så upptagen med att leva.

lördag 5 januari 2013

Uppslag.


The Sketchbook project, Jag anmälde mig för att jag tyckte att projektet kändes kravlöst och roligt. Ändå kommer ångesten varje gång jag tittar på boken. Det blir inte bättre av att papperkvalitéen inte passar ihop med de tekniker jag är van vid att använda och att formatet är det minsta jag någonsin har tecknat på. Igår var jag redo att ge upp och strunta i hela grejen men av någon anledning fortsatte jag. Det hela lönade sig och jag kom igång med någonting. Än så länge innehåller min skissbok i The Sketchbook Project dessa tre uppslag. Nu tycker jag tillochmed att det är kul igen. Tackolov!tisdag 1 januari 2013

DEN NYA TIDEN.

Bloggen har legat på is under en längre tid. Den behövde få göra det. Jag behövde få komma på om jag ville använda mig av den. Jag har vacklat av och an angående om jag vill ha kvar det gamla i bloggen eller radera allt och börja om från början. Jag har fortfarande inte helt kunnat bestämma mig och väljer nu därför att ha kvar det gamla men ändå börja om. Jag behöver bloggen och tänker fortsätta att använda den som ett verktyg i mitt arbete. Ett slags sorteringsverktyg.

Från och med nu kommer etiketterna fylla en större funktion. Till att börja med kommer det finnas:

-Annas Burk of Art (Se första inlägget på etiketten för att förstå mer)
-Form och Färg (Innehåller skulpturala delar och färgiga delar av mitt arbete)
-För Minnet (är för tillfället den mest välfyllda etiketten, där lastar jag sådant jag själv behöver komma ihåg)
-Inspiration (Här hamnar allt som jag klassar som inspiration)
-Teckning (kanske inte helt otippat innehåller teckningsrelaterade inlägg)
-Text (skriven av mig, skriven av någon annan, något läst eller som bör läsas)

Speciella projekt kommer att få en egen flik (se exempel Re-Form som är ett gammalt projekt på uppdrag från lokstallet, strömstad)

Så här med säger jag endast: